Go to Naturalis.nl

Search results

Record: oai:ARNO:505611

AuthorH.C. Raasveldt
TitleDe geologie van het gebied tusschen de Brembo en de Serio noordelijk van de bergkam Monte Menna—Pizzo Arera Bijdrage tot de geologie van de Bergamasker Alpen No. 17
JournalLeidse Geologische Mededelingen
Volume11
Year1939
Issue1
Pages189-265
ISSN0075-8639
AbstractDeze studie vormt een bijdrage tot het systematisch-geologisch onderzoek van de Bergamasker Alpen, hetwelk sinds 1926 van het Rijksmuseum van Geologie en Mineralogie te Leiden is uitgegaan. Sinds 1926 werden de karteeringsresultaten van 14 gebieden gepubliceerd, zooals op bijgaand overzichtskaartje (fig. 1) is weergegeven en verschenen in totaal 18 publicaties als „bijdrage tot de geologie der Bergamasker Alpen”.
De Lombardische Vooralpen, welke een deel zijn der Zuid-Alpen, worden door de Italianen van E naar W verdeeld in Vareser, Comasker, Leccheser, Bergamasker en Brescianer Alpen naar de plaatsen Varese, Como, Leeco, Bergamo (50 km NE van Milaan) en Brescia. In het buitenland is deze verdeeling weinig populair geworden en in het algemeen verstaat men onder Bergamasker Alpen dat gedeelte der Alpen ten N van Bergamo en ten S van het Val Tellina, tusschen het Lago di Como met de Adda en het Val Comonica. Orobische Alpen is een synoniem voor Bergamasker Alpen.
Document typearticle
Download paperspdf document http://www.repository.naturalis.nl/document/549274 
pdf document http://www.repository.naturalis.nl/document/549275