Go to Naturalis.nl

Search results

Record: oai:ARNO:505651

AuthorS. van der Heide
TitleDe Geologie van het gebied tusschen Scrivia en Staffora, ten N. van de lijn: Isola del Cantone — Monte Giarolo — Santa Margherita Di Bobbio
JournalLeidse Geologische Mededelingen
Volume12
Year1942
Issue1
Pages87-170
ISSN0075-8639
AbstractHet onderzochte gebied ligt in het westelijk gedeelte der Noord-Apennijnen, die zich van de omstreken van Genua in het W tot de Monte Falterona in Toscane in het E uitstrekken. De naam van Ligurische Apennijnen, die vooral door niet-Italianen aan dit gebergte wordt gegeven, is minder verkieselijk, aangezien tot de Ligurische Apennijnen vaak ook het gebergte ten W van Genua wordt gerekend, dat volgens Stille, Kober, e. a. reeds tot de Alpen behoort, volgens Staub e.a. daarentegen een overgangszone vertegenwoordigt tusschen Alpen en Apennijnen, maar dat in ieder geval in bouw zoo sterk afwijkt van de overige Apennijnenketen, dat het juister is de westgrens der Apennijnen ten N van Genua te trekken (fig. 1).
Zooals in de titel aangegeven, worden west- en oostgrens van het gebied respectievelijk gevormd door de dalen van de Scrivia en de Stáffora; noord- en zuidgrens zijn onregelmatig, respectievelijk volgen zij ongeveer volgende lijnen: Cassano — Avolasca — Ponte Nizza en Isola del Cantone—Monte Giarolo — S. Margherita di Bobbio.
Document typearticle
Download paperspdf document http://www.repository.naturalis.nl/document/549330 
pdf document http://www.repository.naturalis.nl/document/549331